29 Απριλίου, 2024

Δήμαρχος Σαρωνικού: «Η διοίκησή μας δεν είναι ενός ανδρός αρχή»

Σχετικά άρθρα

Κοινοποίηση

Συνέντευξη εφ ’όλης της ύλης παραχώρησε ο Δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου στον Μέμο Ξυγκάκη και στην εκπομπή «Η Ώρα του Δημότη», που μεταδίδεται από τη διαδικτυακή τηλεόραση της πλατφόρμας Paraktios.gr.

Ο Δημ. Παπαχρήστου μίλησε για περίπου 2 ώρες ενημερώνοντας και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοτών σχετικά με τα έργα και τις παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τους τρείς πρώτους μήνες θητείας της δημοτικής ομάδας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εφαρμογή ενός μοντέλου διοίκησης που στηρίζεται σε ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. «Σε κάθε δημοτικό συμβούλιο οι αντιδήμαρχοι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοι κάνουν απολογισμό του έργου τους και ενημερώνουν για την πρόοδο των εργασιών του χαρτοφυλακίου τους όλους τους δημότες. Η διοίκησή μας δεν είναι ενός ανδρός αρχή. Έχουμε μια πολύ καλή δημοτική ομάδα στην οποία δουλεύουν όλοι και αυτό θα πρέπει να φαίνεται» τόνισε.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου, ο Δημ. Παπαχρήστου αναφέρθηκε εκτενώς σε ζητήματα καθαριότητας, στη σημαντική προετοιμασία της Πολιτικής Προστασίας ενόψει έναρξης αντιπυρικής περιόδου, στον θετικό αντίκτυπο που έχουν στους δημότες οι πραγματοποιηθείσες παρεμβάσεις καθώς και στη αποτελεσματική λειτουργία του 5ψήφιου αριθμού του δημότη.

Σημείωσε, μεταξύ άλλων:

– Ψηφίστηκε ομόφωνα το τεχνικό πρόγραμμα με 57 νέες προσθήκες. Με μια απλή σύγκριση του παλιού και του νέου τεχνικού προγράμματος εντοπίζονται οι καινοτομίες.

– Ο προϋπολογισμός έφυγε όπως κάθε χρόνο, την ίδια ημερομηνία. Είναι ένας αναπτυξιακός προϋπολογισμός στον οποίο για πρώτη φορά περάσαμε 200 χιλ. ευρώ από ίδιους πόρους για έργα οδοποιίας, σε σχέση με τις μόλις 8 χιλ. που υπήρχαν πέρυσι. Επίσης από ίδιους πόρους υπολογίσαμε 180 χιλιάδες για παιδικές χαρές. Ο στόχος μας είναι με δικά μας μέσα να κάνουμε αλλαγές που βελτιώνουν την καθημερινότητα.

– Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια στο θέμα της καθαριότητας. Ο χώρος –η χωματερή δηλαδή- στη Γερακίνα έχει αρχίσει και αδειάζει και τον έχουμε περιφράξει, ώστε σταδιακά να κλείσει. Θέλουμε να δεσμεύσουμε εμπράκτως οποιαδήποτε επόμενη δημοτική αρχή ότι δεν θα επιτρέψει να ξαναδημιουργηθεί σκουπιδότοπος σε αυτό το «φιλέτο» του δήμου μας. Για αυτό θα δημιουργήσουμε εκεί μια μεγάλη πολιτιστική εγκατάσταση, μάλλον ένα ανοιχτό θέατρο. Επίσης, στην Π. Φώκαια έχουμε καθαρίσει το 60% του χώρου κι έχουμε βάλει φύλαξη ώστε να είμαστε σίγουροι ότι και αυτή η χωματερή σταδιακά θα κλείσει.

– Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την ανταπόκριση που δείχνουν οι δημότες μας στο ανοιχτό γυμναστήριο με τα καλλισθενικά όργανα, στην Π. Φώκαια. Ο σχεδιασμός μας είναι να φτιάξουμε άμεσα ένα ακόμη στην Ανάβυσσο, στο Λαγονήσι όπου θα υπάρχουν όργανα γυμναστικής για άτομα με αναπηρία αλλά και στα Καλύβια. Για τη Σαρωνίδα καταθέσαμε μελέτη ανάπλασης όλης της πλατείας, όπου σχεδιάζουμε πολυθεματικό πάρκο στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και υπαίθριο γυμναστήριο.

– Προμηθευτήκαμε από δωρεά 4 νέα πυροσβεστικά οχήματα με τα οποία θα ενισχύσουμε το δυναμικό της Πολιτικής μας Προστασίας για την αντιπυρική περίοδο. Είχαμε 4 οχήματα και με τις επισκευές που κάναμε σε χαλασμένα οχήματα έχουμε τώρα 12 σε σχέση με πέρσι που λειτουργούσαν 4. Επίσης ξεκινάμε προσλήψεις για την Πολιτική Προστασία τα οποία θα εκπαιδευτούν για ένα διάστημα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία. Επίσης θα έχουμε υπηρεσία drone που θα κάνει έγκαιρη επιτήρηση και μέχρι την έναρξη της αντιπυρικής θα είναι έτοιμο και το συντονιστικό κέντρο Πολιτικής Προστασίας στον Αγ. Παντελεήμονα Αναβύσσου.

– Είναι πολύ σημαντικό ότι καταγράφουμε σε κάθε γειτονιά τους ανθρώπους με αναπηρία και τους ηλικιωμένους, ώστε την ώρα μιας έκτακτης κρίσης ή εκκένωσης να είμαστε σε θέση να τους βοηθήσουμε. Άρα όποιος εκτιμά ότι σε ώρα κινδύνου χρειάζεται βοήθεια παρακαλούμε να καλέσει στον 5ψήφιο 15325, ώστε να καταγραφεί.

– Στείλαμε με τους λογαριασμούς του νερού το 1 ο Δελτίο Ενημέρωσης του Δημότη στον οποίο αναφέρουμε τη νομοθεσία που αφορά στα ακαθάριστα οικόπεδα. Σε όποιο οικόπεδο δεν καθαριστεί θα μπει ο δήμος να καθαρίσει και θα στείλει κατευθείαν το πρόστιμο στην εφορία. Άρα θα πρέπει να τηρήσουμε το νόμο και όλοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας.

-Ο 5ψήφιος Αριθμός του Δημότη 15325,στον 1 ο 1,5 μήνα λειτουργίας του έχει δεχτεί 940 αιτήματα. Η πλειοψηφία τους αφορά ραντεβού για κλαδέματα, αποκομιδή ογκωδών, προβλήματα από λακκούβες, προβλήματα ηλεκτροφωτισμού και ύδρευσης. Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούν 4 άτομα και σχεδιάζουμε να τα αυξήσουμε σε 8. Ομαδοποιούμε τα αιτήματα και πλέον οι χρόνοι ανταπόκρισης έχουν επισπευστεί.

Πηγή: otavoice.gr