Κολωνός: Την πόρτα της ανακρίτριας πέρασε στις 11 το πρωί η μητέρα του 12χρονου κοριτσιού που υφίστατο σεξουαλική κακοποίηση κατ’ εξακολούθηση. Η αστυνομία την συνέλαβε με την κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας καθώς οι αρχές διαπίστωσαν ότι η μητέρα επικοινωνούσε με τον 53χρονο, ενώ εντοπίστηκε και πλήθος εμβασμάτων στον τραπεζικό της λογαριασμό από τον ίδιο άνθρωπο. Την ίδια ώρα στη διερεύνηση ύπαρξης κυκλώματος στρέφονται οι έρευνες των Αρχών, μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην σοκαριστική υπόθεση βιασμού και εκπόρνευσης της 12χρονης.
H δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου, σε δηλώσεις της ανέφερε ότι η 37χρονη μητέρα αρνείται τις κατηγορίες, κλαίει και λέει ότι θα αυτοκτονήσει και φοβάται μην της πάρουν τα παιδιά. Η κα Ταραχοπούλου πρόσθεσε ότι αναμένεται η ανακρίτρια να προσωποποιήσει κι άλλες κακουργηματικές κατηγορίες σε βάρος της.
Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε ο πρόεδρος της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, για να ελεγχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο του 53χρονου κατηγορούμενου στην υπόθεση και της οικογένειάς του όσο και της οικογένειας της ανήλικης.
Εν τω μεταξύ, στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι, μετά την απολογία τους, ενώ στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται περισσότερα από 10 άτομα, τα οποία η ανήλικη αναγνώρισε ως βιαστές της.
Τι είπε η μητέρα στους αστυνομικούς
Η μητέρα της ανήλικης αρνείται τις κατηγορίες, σύμφωνα με τον δικηγόρο Απόστολο Λύτρα και τη συνήγορο της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου.
«Βρέθηκαν κάποια μηνύματα που είχε ανταλλάξει η μητέρα της 12χρονης με τον κατηγορούμενο. Χωρίς να έχουμε πάρει την δικογραφία, υπάρχουν και δύο εμβάσματα που είχε κάνει το παιδί. Είχε πάρει την κάρτα της μητέρας και τον λογαριασμό και εκεί της είχε βάλει ο κατηγορούμενος δύο ποσά, (20 με 25 ευρώ). Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τρομερό έγκλημα. Σκοπός μας είναι να αποκαλυφθούν όλοι όσοι βρίσκονται πίσω από αυτό, που εγώ θεωρώ ότι είναι κύκλωμα, δεν θεωρώ ότι θα έχουμε να κάνουμε μόνο με τους δύο κατηγορούμενους. Νομίζω ότι θα είναι και άλλοι κατηγορούμενοι. Εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Αύριο η μητέρα οφείλει να δώσει κάποιες εξηγήσεις. Γι’ αυτό και το ένταλμα. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος λόγος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Λύτρας
«Δεν την περιμέναμε αυτήν την εξέλιξη. Βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Συνεργαζόμαστε με τον κ. Λύτρα. Περιμένουμε να δούμε την δικογραφία και θα δούμε πώς θα προχωρήσουμε. Μάθαμε ότι εκδόθηκε ένα ένταλμα σύλληψης με την κατηγορία της μαστροπείας. Η μητέρα αρνείται τις κατηγορίες» η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, Ασπασία Ταραχοπούλου.
Αναφερόμενη στα δύο εμβάσματα που βρέθηκαν στον λογαριασμό της μητέρας της 12χρονης, η κ. Ταραχοπούλου ανέφερε ότι «δεν ήξερε για τα εμβάσματα η μητέρα. Προφανώς είχε σχέδιο ο κατηγορούμενος για να την ενοχοποιήσει».
«Η μητέρα κλαίει. Λέει ότι θα αυτοκτονήσει. Φοβάται ότι θα της πάρουν τα παιδιά» είπε η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης.
«Χάλια το κορίτσι, κλαίει μέρα νύχτα»
Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις του θείου της 12χρονης.
«Ήταν ένας παντρεμένος και μίλαγε και η γυναίκα του μαζί! Το σηκώνω εγώ στο messenger, ακούω μια γυναίκα. Λέει, “έλα, κορίτσι μου…”. Μόλις άκουσε εμένα, το έκλεισε κατευθείαν. Ανώμαλοι όλοι» λέει με οργή ο θείος της μικρής.
Ο ίδιος συμπληρώνει: «Στο facebook εκτός απο το κανονικό της προφίλ, είχε φτιάξει ( ο 53χρονος) και ένα να μοιάζει με 16 – 17 χρονών, με φίλτρα».
Το γεγονός ότι είχαν να κάνουν με ένα παιδί φαίνεται πως δεν ένοιαζε κανέναν αφού της έστελναν πρόστυχα μηνύματα.
Η 12χρονη φοβόταν όχι μόνο για τον εαυτό της, αλλά και για την οικογένειά της.
Ο 53χρονος Ηλίας Μίχος φέρεται να τη φoβέριζε, να της έλεγε ότι «δε θα έχει να φάει», αν δεν κάνει ό,τι της λέει.
Ο 53χρονος φαίνεται να είχε τον πλήρη έλεγχο του παιδιού. Γνωρίζοντας δε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της πολυμελούς οικογένειας, επιχειρούσε να προσεγγίσει και τα άλλα παιδιά μέσω της μικρής.
Η γιαγιά της 12χρονης αποκαλύπτει το σχέδιο που δε μπόρεσε να ολοκληρώσει ο κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να ζητούσε γυμνές φωτογραφίες κι από τα αδελφάκια της.
Η ίδια αποκαλύπτει την άσχημη ψυχολογική κατάσταση της 12χρονης, που, όπως λέει, κλαίει μέρα νύχτα.
Tι να πω, το παιδί δεν είναι καλά, είναι πολύ χάλια, κλαίει μέρα νύχτα, δεν έχω να πω τίποτα άλλο
Ο 53χρονος διατυμπάνιζε τις υψηλές γνωριμίες του. Απο τη μια η έπαρσή του και απο την άλλη η αλλαγή στη συμπεριφορά του παιδιού προβλημάτισαν τον θείο, ο οποίος πριν καν ξεκινήσει η έρευνα της αστυνομίας, παρακολουθούσε το παιδί για να δει τι συμβαίνει.
Όπως αποκαλύπτει, το παιδί έφευγε στη μία η ώρα το βράδυ και το κυνηγούσε στις πλατείες.
Η πλευρά του προφυλακισμένου
Ενώ για μηνύματα που αναφέρουν οικονομικές δοσοληψίες ανάμεσα στον 53χρονο προφυλακισμένου για τον βιασμό της 12χρονης στα Σεπόλια, με τη μητέρα της ανήλικης που από χθες έχει συλληφθεί για διακεκριμένη μαστροπεία, κάνει λόγο η πλευρά του του Ηλία Μίχου. Σύμφωνα, δε, με τον δικηγόρο Βασίλη Χρονόπουλο, ο συλληφθέντας ισχυρίζεται πως στα μηνύματα τον εκβίαζε για χρηματικά ποσά.
Υπάρχουν μηνύματα που θα βγουν στη δικογραφία. στο κινητό, που αντάλλασσε με τη μητέρα ο κατηγορούμενος. Πως υπήρχαν οικονομικές δοσοληψίες με τη μητέρα του παιδιού» είπε στον ΣΚΑΪ με τον παρουσιαστή να τον ρωτά αν ισχυρίζεται πως όχι μόνο γνώριζε αλλά τον εκβίαζε για χρηματικά ποσά, με τον κ. Χρονόπουλο να απαντά «Αυτό ακριβώς ισχυρίζεται». Και όπως διευκρινίστηκε αργότερα ο εκβιασμός άρχισε όταν έμαθε πως ο 53χρονος είχε κακοποιήσει το ανήλικο κορίτσι. «Ακριβώς αυτό, υπάρχουν μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο» είπε ο δικηγόρος.
