ΠΑΣΟΚ: Για προσπάθεια να αποσυμπιεστεί το Μαξίμου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφερόμενο στην παραίτηση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη.
Στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σχολίαζαν:
«Δεν μας αφορούν οι βαλβίδες αποσυμπίεσης του κ. Μητσοτάκη. Επιμένουμε στην ανάγκη να πέσει άπλετο φως στη νοσηρή αυτή υπόθεση της απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και της δράσης του Predator στην Ελλάδα, που υπονομεύει την εύρυθμη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος».
Για το θέμα των παραιτήσεων των κ.κ. Δημητριάδη και Κοντολέων αναμένεται να κάνει δηλώσεις αργότερα το απόγευμα ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Κρήτη όπου βρίσκεται.
Σημειώνεται ότι όλες τις προηγούμενες μέρες το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης κατηγορούσαν το μέγαρο Μαξίμου ότι επιχειρεί να υποβαθμίσει τις καταγγελίες του κ. Ανδρουλάκη για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του.
«Δεν περιμένω από την ΕΥΠ να μας πει ότι δεν έχει το predator. Περιμένω να μας πει ποιος στην Ελλάδα το έχει, για να εκβιάζει δημοσιογράφους και πολιτικούς», είχε τονίσει ο κ. Ανδρουλάκης σε ομιλία του στα Χανιά πριν από μερικές μέρες προσθέτοντας: «Είναι ζήτημα δημοκρατίας να μην μπορεί κανείς, ούτε κράτος, ούτε ολιγάρχης να εκβιάσει τον οποιοδήποτε επιχειρηματία, δικαστή ή πολιτικό».
Συμπλήρωνε δε ο κ. Ανδρουλάκης ότι «μου προκαλεί εντύπωση η αγωνία του κ. Μητσοτάκη και του Μαξίμου να υποβαθμίσουν την απόπειρα παγίδευσης του κινητού ενός ευρωβουλευτή, τότε υποψηφίου αρχηγού του τρίτου κοινοβουλευτικού κόμματος και σημερινού προέδρου της παράταξης […] πώς είναι δυνατόν η Νέα Δημοκρατία, τις τελευταίες ώρες να βομβαρδίζει τον λαό με τόσα fake news για να υποβαθμίσει το θέμα;».
Ο Γρηγόρης Δημητριάδης κάνει αγωγή σε δημοσιογράφους για τις υποκλοπές
Λίγη ώρα μετά την παραίτησή του ο πρώην πλέον γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη ζητά 150.000 ευρώ από το Reporters United.
Σε κίνηση αντιπερισπασμού προχώρησε ο Γρηγόρης Δημητριάδης κάνοντας αγωγή στο Reporters United και τους συντάκτες της έρευνας Νικόλα Λεοντόπουλο και Θοδωρή Χονδρόγιαννο. Υπενθυμίζεται ότι η ιστοσελίδα οποία έφερε στο φως νέα στοιχεία για τις επαφές του Γρηγόρη Δημητριάδη με τον αναπληρωτή διαχειριστή της εταιρείας που εμπορεύεται το Predator.
Με το λογισμικό αυτό παγιδεύτηκε το κινητό του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη και έγινε απόπειρα παγίδευσης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κιν.Αλ. Νίκου Ανδρουλάκη.
Λίγη ώρα μετά την παραίτησή του ο πρώην πλέον γενικός γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη ζητά 150.000 ευρώ από το Reporters United και από τους δύο συντάκτες της έρευνας, συν αρκετά ακόμα αν δεν ανακαλέσουν το δημοσίευμα, όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στο Facebook ο δημοσιογράφος Χριστόφορος Κάσδαγλης, που ανήκει στην ερευνητική ομάδα.
«Μόλις λάβαμε αγωγή από τον κ. Γρηγόρη Δημητριάδη. Σε πρώτη ανάγνωση, 150.000 ζητάει από το Reporters United και από τους συντάκτες της έρευνας Νικόλα Λεοντόπουλο και Θοδωρή Χονδρόγιαννο, συν αρκετά ακόμα αν δεν ανακαλέσουμε το δημοσίευμα. Περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα. #υποκλοπές #Predator»…
