15 Ιανουαρίου, 2026

Αιχμές Τσακαλώτου κατά Τσίπρα

Σχετικά άρθρα

Κοινοποίηση

Οι αιχμές κατά Τσίπρα από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο στην συνέντευξή του στην «Καθημερινή» διατυπώνονται με φλέγμα, πολιτική διακριτικότητα και αστική ευγένεια. Είναι όμως σαφείς, ευθύβολες και στοχευμένες και περιγράφουν δύο διαφορετικούς πολιτικούς κόσμους.

Όπως, επίσης, περιγράφουν και το κλίμα της βαθιάς εσωτερικής πόλωσης – παρά την δημόσια ανακωχή – με την οποία οδεύει ο ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο του Απριλίου και στην τελική αναμέτρηση επί της πρότασης Τσίπρα για εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από την βάση.

«Έχει μια ανασφάλεια που δεν δικαιολογείται» λέει ο τέως υπουργός Οικονομικών για τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι «και σε ένα πράγμα που είναι χειρότερος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι στην επιλογή συμβούλων. Για να είμαι όμως δίκαιος αυτό το λέει και ο ίδιος».

Στο  αν τον επηρέασε η αίγλη της εξουσίας κατά την υπουργική του θητεία ο Ευκλείδης Τσακαλώτος,  απαντά: «Λιγότερο από άλλους. Δεν σημαίνει ότι είμαι καλύτερος άνθρωπος αλλά αν έχεις πάει σε ένα σχολείο που ιδρύθηκε το 1500, σε ένα κολέγιο στην Οξφόρδη που ιδρύθηκε το 1341 δεν έχεις ανασφάλεια. Έχεις μια «αστική αυτοπεποίθηση». Δεν το λέω με υπεροψία. Το αντίθετο. Η Αριστερά θα ήθελε όλοι οι άνθρωποι να έχουν αυτοπεποίθηση και τα εφόδια για να την αποκτήσουν».

Πάντως ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν παραλείπει να αφήσει κι άλλη έμμεση αιχμή, κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για έλλειψη συλλογικότητας και δημοκρατίας  λέγοντας ότι «μπροστά στον Βαρουφάκη ο Τσίπρας είναι υπόδειγμα συλλογικότητας και δημοκρατίας».