16 Απριλίου, 2024

Πολυτεχνείο: Επιτέθηκαν σε τηλεοπτικό συνεργείο του ΜEGA

Σχετικά άρθρα

Κοινοποίηση

Νέα ένταση έξω από το Πολυτεχνείο. Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε επίθεση σε συνεργείο του Mega και τους έσπασαν την κάμερα. Το περιστατικό έγινε πριν από περίπου 10 λεπτά, μπροστά από την πύλη του Πολυτεχνείου.

Πριν λίγα λεπτά έκλεισαν οι πύλες του Πολυτεχνείου και οι φοιτητικοί σύλλογοι πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το κτίριο του Πολυτεχνείου. Οι φοιτητές πρόκειται να κατευθυνθούν προς την πλατεία Κλαυθμώνος και το άγαλμα του Κολοκοτρώνη, όπου θα παραμείνουν μέχρι να συγκεντρωθεί ο κύριος όγκος της πορείας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούν προς την Αμερικανική Πρεσβεία.

Αυτήν την ώρα (13:40) έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πατησίων.

48η Επέτειος του Πολυτεχνείου

Η 48η Επέτειος του Πολυτεχνείου γιορτάζετε σήμερα, Τετάρτη 17 Νοέμβρίου, από μικρούς και μεγάλους σε κλίμα συγκίνησης. Δεκάδες πολίτες όλων των ηλικιών έχουν επισκεφτεί τον χώρο του Πολυτεχνείου αφήνοντας ένα λουλούδι στον χώρο όπου οι πύλες θα είναι ανοικτές έως τις 13:00. Στη συνέχεια θα γίνει προσκλητήριο νεκρών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου από εκπρόσωπο του Συλλόγου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών και ανάκρουση του ύμνου στη μνήμη των πεσόντων του Πολυτεχνείου.

Νωρίτερα πάντως δεν έλλειψαν και οι στιγμές έντασεις όταν ομάδα φοιτητών θέλησε να κλείσει την πρόσβαση σε πολιτικούς εκπροσώπους και μέλη κομμάτων.

Τελικά η ένταση εκτονώθηκε και ακολούθησαν χωρίς προβλήματα οι καταθέσεις στεφάνων, τόσο από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όσο και από άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

Την παράσταση έκλεψαν για μία ακόμη φορά τα μηνύματα μικρών παιδιών σε όσους έχασαν τη ζωή τους στο Πολυτεχνείo, μέσω ζωγραφιών αλλά και με στοίχους από τραγούδια που έγραψαν ιστορία.0