16 Απριλίου, 2024

Σουηδία: Δολοφονήθηκε ο δημοφιλέστερος ράπερ της χώρας Einar

Σχετικά άρθρα

Κοινοποίηση

Σουηδία: Δεχόταν απειλές για τη ζωή του ενώ φαίνεται ότι συμμορία βρίσκεται πίσω από το έγκλημα.
Δολοφονήθηκε με σφαίρα στο κεφάλι ο δημοφιλέστερος ράπερ τη Σουηδίας Einar, σε μία υπόθεση που έχει προκαλέσει σοκ στην κοινή γνώμη της χώρας.

Τον μόλις 19 ετών ράπερ, που θεωρούνταν από τους κορυφαίος του είδους στη σκανδιναβική χώρα -αν όχι ο κορυφαίος- είχαν απαγάγει πριν από περίπου έναν χρόνο, ενώ για την υπόθεση είχε φυλακιστεί για 10 μήνες ο Yashin, το αντίπαλο δέος στη ραπ σκηνή της χώρας.

Ανάμεσα στους δύο είχε ξεσπάσει άγρια δημόσια βεντέτα, ενώ ο Einar φαίνεται πως το τελευταίο διάστημα δεχόταν απειλές για τη ζωή του.

Τελικά δολοφονήθηκε στη Στοκχόλμη. Σύμφωνα με τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης πυροβολήθηκε περισσότερες από μία φορές έξω από πολυκατοικία στο νότιο προάστιο Hammarby Sjöstad της Στοκχόλμης λίγο πριν από τις 11 το βράδυ της Πέμπτης.

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τη δολοφονία και αναζητά τουλάχιστον δύο υπόπτους.

Όπως αναφέρει ο Guardian, το σουηδικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SVT επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, ανέφερε ότι η δολοφονία σχετίζεται με διαμάχη συμμοριών και ότι ο Έιναρ επρόκειτο να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα για μια υπόθεση εναντίον της συμμορίας Vårby. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δεχθεί απειλές κατά της ζωής του τους τελευταίους μήνες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αναλύεται το υλικό από δύο κάμερες παρακολούθησης, αλλά αρνήθηκε να σχολιάσει τα πιθανά κίνητρα.

Ποιος ήταν ο Einar

Ο 19χρονος Einar, κατά κόσμον Nils Kurt Erik Einar Gronberg, ήταν ο καλλιτέχνης με τα περισσότερα streams στο Spotify της Σουηδίας για το 2019 ενώ τα τρία άλμπουμ που είχε κυκλοφορήσει έφτασαν στην κορυφή των σουηδικών charts. O 19χρονος είχε κερδίσει πολλά σουηδικά Grammy και άλλα μουσικά βραβεία.

Το single Katten i Trakten (Η γάτα στην περιοχή) έγινε νούμερο ένα στη Σουηδία και έκανε τον Einar σταρ σε ηλικία μόλις 16 ετών. Στους στίχους των τραγουδιών του αναφερόταν συχνά σε μια ζωή γεμάτη εγκλήματα, ενώ πολλές ήταν οι αναφορές σε όπλα και ναρκωτικά. Είχε καταδικαστεί αρκετές φορές για επίθεση, υποθέσεις ναρκωτικών και οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η απαγωγή του τον περασμένο Απρίλιο

Τον περασμένο Απρίλιο ο 19χρονος ράπερ απήχθη, ξυλοκοπήθηκε και εκβιάστηκε για να δώσει 3 εκατ. σουηδικές κορώνες από μέλη της συμμορίας Vårby. Τα μέλη της συμμορίας είχαν επιστρατεύσει τον ράπερ, τον Haval Khalil, για να παρασύρουν σε ένα διαμέρισμα στη Στοκχόλμη, όπου και τον απήγαγαν. Λίγες εβδομάδες νωρίτερα, η συμμορία είχε προσπαθήσει να τον απαγάγει με παρόμοιο τρόπο.

Στον ράπερ Khalil επιβλήθηκε ποινή 10 μηνών για συνωμοσία με σκοπό την απαγωγή αν και αρνήθηκε τις κατηγορίες. Στη Σουηδία παρατηρείται κύμα βίας από συμμορίες εδώ και αρκετά χρόνια.