29 Απριλίου, 2025

Στα χνάρια Κουρτς και ο Άδωνις: Απευθείας ανάθεση σε δημοσκοπική -Τον έδειχνε στην πρώτη τριάδα των υπουργών

Σχετικά άρθρα

Κοινοποίηση

Άδωνις Γεωργίαδης: Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Εφ. Συν», η εν λόγω υπόθεση πρέπει να γίνει αντικείμενο της Eξεταστικής Επιτροπής που θα συγκροτηθεί µετά από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και αποδοχή της από την αντιπολίτευση, αφού, εκτός των άλλων, αφορά και σε δημόσιο χρήμα.

Η απευθείας ανάθεση στην δημοσκοπική που τον εμφάνιζε στα τρία πιο δημοφιλή στελέχη της κυβέρνησης, πληρώθηκε με κρατικό χρήμα!

Ειδικότερα, σε απευθείας ανάθεση διενέργειας έρευνας σε δημοσκοπική εταιρεία προχώρησε εν μέσω πανδημίας ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργίαδης, σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Εφ. Συν».

Στον απόηχο της παραίτησης Κουρτς

Στον απόηχο της παραίτησης Κουρτς μετά το σκάνδαλο για χρηματοδότηση χειραγωγημένων δημοσκοπήσεων, οι εξελίξεις στη χώρα μας είναι ραγδαίες αφού οι πρακτικές που εφαρμόζονται μαρτυρούν αρκετές ομοιότητες με αυτές που ανάγκασαν σε παραίτηση τον Αυστριακό καγκελάριο.

Μετά την πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αντικείμενο τη διερεύνηση «κατ’ επανάληψη πράξεις χειραγώγησης της κοινής γνώμης από την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» και τις «λίστες Πέτσα».

Σύμφωνα πάντα με την «Εφ. Συν», ο ιδιοκτήτης της εταιρείας  Interview και βασικός αναλυτής της είναι ο Δημήτρης Βασιλειάδης, ο οποίος συνεργάζεται στενά με το κανάλι «Βεργίνα TV» και τον δημοσιογράφο Σ. Καλόγηρο, άνθρωπο που ανήκει στο περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά και κουμπάρο του Άδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα, από τον ιστότοπο της εταιρείας Interview προκύπτει, ότι η πλειονότητα των ερευνών της έχει γίνει για λογαριασμό του συγκεκριμένου καναλιού. Και σε αυτές, όταν αφορούν πολιτικά πρόσωπα, ο Α. Γεωργιάδης φιγουράρει πάντα στην πρώτη τριάδα των δηµοφιλέστερων στελεχών της Ν.∆.

Χαρακτηριστικό παράδειγµα είναι η τελευταία δηµοσκόπηση της εταιρείας τον περασµένο Ιούνιο (για λογαριασµό του «Βεργίνα TV») που έφερνε τον Α. Γεωργιάδη τρίτο σε δηµοφιλία µετά τους κ. Παναγιωτόπουλο και Κικίλια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το αξιοσημείωτο είναι, ότι οι άλλες δημοσκοπήσεις που είχαν γίνει εκείνο το διάστημα, είχαν διαφορετικά, αντίθετα ευρήματα σχετικά με τον υπουργό.

Διαβάστε επίσης :

Αυστρία: Παραιτήθηκε ο Κουρτς μετά το σκάνδαλο διαφθοράς