17 Οκτωβρίου, 2021

Σεισμός τώρα στην Κρήτη – Βίντεο: Έντρομοι οι πολίτες πετάγονται στους δρόμους (vids)

Σχετικά άρθρα

Κοινοποίηση

Σεισμός τώρα στην Κρήτη: Συνεχείς μετασεισμοί μετά τα 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη. Στους δρόμους ξεχύθηκαν έντρομοι οι πολίτες μετά τον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε πάλι στην Κρήτη το μεσημέρι της Τρίτης.

Βίντεο που κοινοποίησαν πολίτες στο twitter δείχνουν ακριβώς αυτή τη στιγμή.

Ενώ σε μεγάλο μέρος της Κύπρου έγινε αισθητός ο σεισμός στην Κρήτη.

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση του τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης της Κύπρου, «την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12:24 καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος ισχυρός σεισμός μεγέθους μεγέθους 6.3 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ στην Κρήτη».
Ο σεισμός είχε επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο 20 χιλιόμετρα ανατολικά της Κρήτης και 600 χιλιόμετρα δυτικά της Κύπρου, σημειώνει. Προσθέτει πως παρά τη μεγάλη απόσταση του επικέντρου από την Κύπρο, ο σεισμός αυτός έγινε αισθητός σε μεγάλο μέρος του νησιού κυρίως από ενοίκους ψηλών κτιρίων.

Ο σεισμός αυτός εντάσσεται στα πλαίσια της σεισμικής δραστηριότητας του ανατολικού τμήματος του Ελληνικού Τόξου. Η εξέλιξη του φαινομένου παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, καταλήγει.

 Λέκκας: Δεν συνδέεται με τον σεισμό στο Αρκαλοχώρι

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Ευθύμιος Λέκκας τόνισε ότι ο σεισμός ήταν επιφανειακός και διερευνάται αν έχει επιπτώσεις στον χερσαίο χώρο. Ο κ. Λέκκας υπογράμμισε ότι πρόκειται για διαφορετικό σεισμικό κέντρο σε σύγκριση με το Αρκαλοχώρι, με διαφορετική συμπεριφορά, ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν πρέπει να συνδέονται οι δύο σεισμοί.

Δείτε τα βίντεο:

Στο Ηράκλειο βγήκαν από τα σπίτια τους και τα κτίρια στα οποία εργαζόταν στους δρόμους, φοβούμενοι για το ενδεχόμενο ισχυρού μετασεισμού. Ήδη σύμφωνα με το Γεωδυναμικό έχουν σημειωθεί ένας μετασεισμός 4,5 Ρίχτερ στην Κάρπαθο και ακόμα ένας 4 Ρίχτερ κοντά στην Ζάκρο.

 «Ήταν η εντονότερη δόνηση που έχουμε νιώσει ποτέ»

Κάτοικοι στο Γούδουρα, τις Σητείες, και τον Μακρύ Γυαλό, αναφέρουν πως ήταν η πιο έντομη σεισμική δόνηση που έχουν νιώσει ποτέ. Υπάρχουν φθορές στην οικοσκευή των σπιτιών, αλλά δεν εντοπίζονται ζημιές σε κτίρια και υποδομές.

Σε εφαρμογή τέθηκε το Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και ‘Αμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση σεισμών ΕΓΚΕΛΑΔΟΣ της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Σε εφαρμογή το σχέδιο «Εγκέλαδος»

Σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, από την πρώτη στιγμή, έχουν ενεργοποιηθεί άμεσα όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού, ενώ η 3η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα, το ίδιο και όλες οι δυνάμεις της Περιφέρειας.

spot_img