17 Οκτωβρίου, 2021

Συναγερμός: Ξαναβγάζουν το Oruc Reis για έρευνες οι Τούρκοι

Σχετικά άρθρα

Κοινοποίηση

Τουρκία: Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αττάλειας και Κύπρου (όπως φαίνεται στο κόκκινο σημείο στον χάρτη) βγάζουν οι Τούρκοι το ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis», μαζί με τα συνοδευτικά του πλοία, «Αταμάν» και «Τζενγκίζ Χαν».

Στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Αττάλειας και Κύπρου (όπως φαίνεται στο κόκκινο σημείο στον χάρτη) βγάζουν οι Τούρκοι το ερευνητικό σκάφος «Oruc Reis», μαζί με τα συνοδευτικά του πλοία, «Αταμάν» και «Τζενγκίζ Χαν».

Η ισχύς της νέας NAVTEX είναι από σήμερα, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου και μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου.

Αντιδρώντας σπασμωδικά μετά την αμυντική συμφωνία της χώρας μας με τη Γαλλία και συνεχίζοντας το γαϊτανάκι των προκλήσεων τόσο πάνω από το Αιγαίο όσο και στην Κύπρο, η Άγκυρα, με NAVTEX που εξέδωσε ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας, δεσμεύει την περιοχή που φαίνεται στον χάρτη για σεισμικές έρευνες.

Με στόχο αφενός να «τορπιλίσει» τις προσπάθειες για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου EastMed και αφετέρου να επιβάλει τους δικούς της χάρτες για αναβίωση της «Γαλάζιας Πατρίδας», η Άγκυρα επιχειρεί να «στήσει»… σκηνικό έντασης στην Κύπρο.

Η Λευκωσία παρακολουθεί εδώ και ημέρες τις τουρκικές κινήσεις, τις καταγράφει και αντιδρά με καταγγελίες δια της διπλωματικής οδού.

spot_img