17 Οκτωβρίου, 2021

Δήμος Αχαρνών: Συνάντηση Βρεττού-Λέκκα για τις παρεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές

Σχετικά άρθρα

Κοινοποίηση

Πυρόπληκτες περιοχές: Συνάντηση εργασίας με τον καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο ΕΚΠΑ και Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Δρ. Ευθύμιο Λέκκα, είχε ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.

Στη συνάντηση έγινε διεξοδική συζήτηση για τις πληγείσες από τις πρόσφατες πυρκαγιές, περιοχές του δήμου, τα επικίνδυνα σημεία που χρήζουν άμεσης παρέμβασης καθώς τις μακροπρόθεσμες συνέπειες των καταστροφών. Παράλληλα, ο δήμαρχος ενημερώθηκε για τα βήματα που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Βρεττός ανέφερε : «Έργα και παρεμβάσεις για τις οποίες απαιτείται η συνεργασία υπουργείων, Περιφέρειας και των υπόλοιπων αρμόδιων φορέων για την όσο το δυνατόν πιο γρήγορη πραγματοποίησή τους. Οι πυρκαγιές, ως γνωστό, αφήνουν ένα βαρύ περιβαλλοντικό αποτύπωμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί με την ανάλογη στήριξη κι ενίσχυση».

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Γιάννης Δημητρακόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του Δήμου Νίκος Γεωργακόπουλος.

spot_img