17 Οκτωβρίου, 2021

Παναγιώτης Αρκουμανέας: Παραιτείται από πρόεδρος του ΕΟΔΥ

Σχετικά άρθρα

Κοινοποίηση

ΕΟΔΥ: Σήμερα, Σάββατο 2 Οκτωβρίου, ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, σύμφωνα με πληροφορίες, υποβάλλει την παραίτησή του από την προεδρία του ΕΟΔΥ.

Επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες, με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, αναμένεται να οριστικοποιηθεί η αποχώρησή του από την κομβική αυτή θέση στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην επιστολή του Παναγιώτης Αρκουμανέα δεν υπάρχουν αιχμές. Κάνει έναν θετικό απολογισμό της θητείας του, που συνέπεσε με τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς ανέλαβε τον Νοέμβριο του 2019.

Επίσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, δεν τέθηκε ποτέ θέμα να μετακινηθεί στο υπουργείο Τουρισμού.

Επίσης, την παραίτησή του -για επαγγελματικούς λόγους- υπέβαλε ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού, υπεύθυνος για τα μη μεταδοτικά νοσήματα, Χρήστος Κουρούσης, ειδικός ιατρός εργασίας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως, σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, ο κ. Κουρούσης ξεκαθαρίζει ότι την απόφασή του την είχε λάβει πολύ πριν αναλάβει ο Θάνος Πλεύρης.

Όλα αυτά διαδραματίζονται το διάστημα που αναμένονται με εξαιρετικό ενδιαφέρον τα επόμενα 24ωρα οι εξελίξεις στο θέμα της Επιτροπής Εμπειρογνώμων. Οι πληροφορίες του ΣΚΑΪ ανέφεραν ότι επίκεινται αλλαγές στον αριθμό των μελών και στον χρόνο συνεδριάσεων. Ωστόσο, πηγές του υπουργείου Υγείας, διέψευσαν τα όσα ακούγονταν, τονίζοντας πως «δεν ισχύουν».

spot_img