17 Οκτωβρίου, 2021

ΚΚΕ για τα επεισόδια στο εκπαιδευτικό συλλαλητήριο

Σχετικά άρθρα

Κοινοποίηση

Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σημειώνει ότι «το χτύπημα της κινητοποίησης των εκπαιδευτικών δείχνει πώς εννοεί η κυβέρνηση και το υπουργείο “Παιδείας” τη στήριξη, όσων διδάσκουν τα παιδιά του λαού».

Με αφορμή τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν το βράδυ της Παρασκευής (1/10) στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, ο Περισσός σημειώνει: «Είναι το ίδιο υπουργείο που κρατά ίσες αποστάσεις ανάμεσα σε φασιστικές εγκληματικές ομάδες και σε όσους αγωνίζονται, επιβεβαιώνοντας ότι οι θεωρίες περί άκρων έχουν στο στόχαστρο τους αγώνες του λαού και της νεολαίας».

Το ΚΚΕ καταλήγει ως εξής: «Ο κόσμος της εκπαίδευσης δεν θα “κάτσει στ’ αυγά του”. Θα αντιπαλέψει τη μετατροπή της μόρφωσης σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα και θα διδάξει την αλήθεια και την αγωνιστική στάση ζωής στους μαθητές».

Υπενθυμίζεται ότι, στη δική της θέση αναφορικά με τα επεισόδια στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, η ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο πως «τηρήθηκε ο νόμος στην πορεία των εκπαιδευτικών» και ότι «οι διαδηλωτές κινήθηκαν σε μία λωρίδα, κανονικά η κυκλοφορία».

spot_img