17 Οκτωβρίου, 2021

Σεισμός στην Κρήτη: Δύσκολη νύχτα -Κοιμήθηκαν σε σκηνές κι αυτοκίνητα

Σχετικά άρθρα

Κοινοποίηση

Σεισμός στην Κρήτη: Ο χθεσινός σεισμός στην Κρήτη «χτύπησε» ανελέητα το Αρκαλοχώρι. Το χωριό έχει υποστεί τεράστιες ζημιές και οι κάτοικοί του πέρασαν δύσκολη νύχτα. Ανάμεσα στους 1.000 ανθρώπους που έμειναν σε σκηνές είναι βρέφη 20 ημερών, παιδιά τριών ετών, ηλικιωμένοι και καρκινοπαθείς.
 
Το 80% του Αρκαλοχωρίου έχει υποστεί ζημιές, ενώ μεγάλες είναι ζημιές και στα Ρουσσοχώρια. Και εκεί, ο κόσμος πέρασε τη νύχτα σε σκηνές και στα αυτοκίνητά του, αφού στα σπίτια τους δεν μπορούν να επιστρέψουν.
 
«Πάρα πολύ δύσκολη νύχτα. Η κατάσταση είναι τραγική. Φοβόμασταν να κοιμηθούμε σπίτι. Πήραμε κάτι κουβέρτες. Εσωτερικά δεν έμεινε τίποτα όρθιο σπίτι. Ένα ποτήρι για να πιούμε νερό δεν έχουμε» δήλωσε στο MEGA κάτοικος των Ρουσσοχωρίων.
 
«Τα σπίτια είναι ακατοίκητα. Δεν μπορούμε να μπούμε μέσα. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Ποιος θα φτιάξει τα σπίτια; Έρχεται χειμώνας» είπε ο κ. Μανώλης, άλλος κάτοικος του χωριού.
 

Κέντρο υγείας σε σκηνή

Την ίδια ώρα, ένα ολόκληρο Κέντρο Υγείας στήθηκε μέσα σε σκηνή του στρατού και έχει τοποθετηθεί έξω από το Κέντρο Υγείας Αρκαλοχωρίου, προκριμένου να καλυφθούν οι πιθανές ανάγκες που θα προκύψουν, εάν το κτίριο του ΚΥ κριθεί από τους μηχανικούς ακατάλληλο προς χρήση.
 
Σύμφωνα με την διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη, η σκηνή έχει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.
 
«Θα νοσηλευτούν περιστατικά που χρήζουν οξυγονοθεραπείας ή οποιοδήποτε άλλο περιστατικό που λόγω υγείας δεν δύναται να παραμείνει στις σκηνές που έχουν στηθεί στο εκθεσιακό κέντρο ή στους οικισμούς. Μέσα στη νύχτα ολοκληρώθηκε το στήσιμό της και είμαστε έτοιμοι εφόσον χρειαστεί να νοσηλευτούν πολίτες» ανέφερε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.
 
Πάντως σύμφωνα με την κ. Μπορμπουδάκη τη νύχτα σε νοσοκομεία του Ηρακλείου φιλοξενήθηκαν δύο πολίτες του Αρκαλοχωρίου που λόγω σοβαρού χρόνιου νοσήματος ήταν ασφαλέστερο να φιλοξενηθούν σε νοσοκομειακή δομή και όχι στις σκηνές που έχουν στηθεί. 
spot_img