17 Οκτωβρίου, 2021

Νέα Υόρκη: Δεν θα ξεναγηθεί από τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο ο Μητσοτάκης στο «Σημείο μηδέν»

Σχετικά άρθρα

Κοινοποίηση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβαλε την αυριανή επίσκεψη στο «Σημείο μηδέν» της Νέας Υόρκης, που είχε προγραμματιστεί για αύριο 24/09 και θα πραγματοποιούνταν ξενάγηση από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο.


Σύμφωνα με πληροφορίες, η ματαίωση της επίσκεψης οφείλεται στην προσθήκη συνάντησης με το Editorial Board της Wall Street Journal.

Η απόφαση για ματαίωση της συνάντησης και ξενάγησης από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής είναι πολύ πιθανόν να μην είναι απόρροια μόνο του εμβόλιμου ραντεβού με τους δημοσιογράφους της κορυφαίας αμερικανικής εφημερίδας, αλλά να συνδέεται με την ενόχληση της Αθήνας αναφορικά με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του «σπιτιού της Τουρκίας», την προηγούμενη εβδομάδα, στην οποία ήταν παρόντες ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν και ο ηγέτης του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.


Η συγκεκριμένη κίνηση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις σε κύκλους της Ομογένειας και στον κυπριακό Ελληνισμό, ενώ και η Αθήνα από την πρώτη στιγμή εξέφρασε τη δυσφορία της. Θυμίζουμε πως ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, φανερά εκνευρισμένος από την ενέργεια Ελπιδοφόρου, ανέβαλε τη συνάντηση μαζί του.


Επίσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γιάννης Οικονόμου, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών υπογράμμισε την δυσαρέσκεια της ελληνικής κυβέρνησης στις κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

spot_img