17 Οκτωβρίου, 2021

Ο συνομιλητής στο σύστημα Παναγιωτόπουλου, η ενόχληση Χαρδαλιά και το μεγάλο βήμα του Κυρανάκη

Σχετικά άρθρα

Κοινοποίηση

Σκάνδαλο με τα αντισταθμιστικά του Κρίστιαν

-Για το απόγευμα είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκής Επιτροπής Αμυντικών Εξοπλισμών και Συμβάσεων, με το τρίτο θέμα της ημερήσιας διάταξης να σχετίζεται με κάτι εκατομμύρια ευρώ, που ονειρεύεται από την εποχή Καμμένου ο έμπορος όπλων Κρίστιαν Χατζημηνάς. Όπως πληροφορούμαι, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, φέρνει προς έγκριση την ίδια ακριβώς τροπολογία, που είχε αναγκαστεί να πάρει πίσω ο Καμμένος, μετά τις σφοδρότατες αντιδράσεις της Ντόρας Μπακογιάννη και του Άδωνι Γεωργιάδη από τη Ν.Δ., αλλά και του Βαγγέλη Βενιζέλου από το ΚΙΝΑΛ. Και μιλάμε για μια ρύθμιση, κανονικό σκάνδαλο, που αν ο υπουργός επιμείνει να τη ψηφίσει, θα επιβεβαιώσει όσους υποστηρίζουν, ότι διατηρεί ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας τόσο με τον Χατζημηνά, όσο και με τον Καμμένο.

-Ο Χατζημηνάς διαδίδει δεξιά κι αριστερά ότι έχει πλέον βρει συνομιλητή στην «καρδιά» του συστήματος Παναγιωτόπουλου. Φυσικά και κάτι τέτοιο δεν ισχύει αφού ο υπουργός Άμυνας γνωρίζει (και μάλιστα από πρώτο χέρι) τη στήριξη που παρείχε ο συγκεκριμένος έμπορος όπλων στον Πάνο Καμμένο, την περίοδο που έβριζε τον πρόεδρο Κυριάκο και τη σύζυγό του Μαρέβα.

? Αληθεύει ότι ο άνθρωπος που εκτιμούσε όσο λίγοι τον Χατζημηνά ήταν ο πρώην υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης. Σε αντίθεση με την άποψη που έχει για τον έμπορο όπλων ο σημερινός αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Εκτός δράσης η Πελώνη

-Θυμάστε εκείνη την ανακοίνωση που είχε εκδώσει το Μέγαρο Μαξίμου όταν ο πρόεδρος Κυριάκος αποφάσισε να «αποστρατεύσει» τον σύμβουλο του Δημήτρη Μητρόπουλο; Αν δεν κάνω λάθος για να του χρυσώσουν το χάπι, είχαν πει ότι θα εξακολουθήσει να συμβουλεύει τον πρωθυπουργό. Από τότε αμφιβάλλω αν έχει ξαναπεράσει το κατώφλι του πρωθυπουργικού γραφείου. Πού τα θυμήθηκα όλα αυτά; Με αφορμή την περιθωριοποίηση της όμορφης τέως κυβερνητικής εκπροσώπου και πρώην δημοσιογράφου Αριστοτελίας Πελώνη. Αν και με την αντικατάσταση της υπήρξε η αίσθηση ότι θα παρέμενε στον κεντρικό μηχανισμό της επικοινωνίας του Μαξίμου, όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, μιλούν για το ακριβώς αντίθετο. Επί της ουσίας μόνη ψάχνει (εναγωνίως) για ρόλο στο Μαξίμου. Και μέχρι τώρα δεν έχει καταφέρει να τον βρει, αφού ουδείς ασχολείται μαζί της.

? Καναλάρχης με βαρύ όνομα έχει αρχίσει να πιέζει προς το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να υπάρξουν παρεμβάσεις στις τράπεζες για να ρυθμίσει τον υπέρογκο δανεισμό του.

Ο στεναχωρημένος Χαρδαλιάς

-Εξακολουθεί να είναι στεναχωρημένες -και μάλιστα δεν το κρύβει- ο νέος υφυπουργός Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, που προφανώς περίμενε να αναβαθμιστεί σε υπουργό Πολιτικής Προστασίας κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό. Είναι τέτοια η ενόχληση του Χαρδαλιά, που ήταν ο μόνος κυβερνητικός αξιωματούχος που δεν πήγε το περασμένο Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ.

! Βγήκε χθες ο Μάκης ο Τριανταφυλλόπουλος του zougla και είπε ότι ο Σαββίδης εκτός από τον τηλεοπτικό σταθμό Open, δεν αποκλείεται να πουλήσει και τον ΠΑΟΚ. Εκτιμώ ότι θα στείλουν και στον ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ εξώδικο τα παλικάρια του Ιβάν.

Κάνει κόμμα (;) ο Κυρανάκης

-Ένας άλλος πικραμένος από τον ανασχηματισμό είναι ο νεαρός βουλευτής της Ν.Δ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο οποίος εσχάτως άρχισε να κάνει διάφορες σκέψεις σε σχέση με το πολιτικό του μέλλον. Μια εξ αυτών ξεπερνά τα τετριμμένα και φτάνει μέχρι τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα. Ναι, πολύ καλά διαβάσατε. Ο Κυρανάκης βλέποντας την αδυναμία των δύο μεγάλων κομμάτων να προσελκύσουν νέο κόσμο, έχει αρχίσει να σκέφτεται μήπως και κάνει την κίνηση. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής σιγά – σιγά (και θα με θυμηθείτε) θα αρχίσει να διαφοροποιείται σε διάφορα θέματα από την επίσημη κυβερνητική γραμμή. Εκείνο που περιμένει πώς και πώς είναι η επικύρωση από τη Βουλή της συμφωνίας των Πρεσπών. Εκεί, ενδεχομένως να κάνει το μεγάλο βήμα.

Πηγή: powergame.gr

spot_img