18 Απριλίου, 2024

Πυροβολισμός 16χρόνου: «Ήταν βολή εξουδετέρωσης» λέει ο δικηγόρος

Σχετικά άρθρα

Κοινοποίηση

Πυροβολισμός 16χρόνου: Για βολή εξουδετέρωσης» και όχι ατύχημα έκανε λόγο την Τετάρτη (7/12) ο δικηγόρος της οικογένειας του16χρονου Ρομ που δέχθηκε σφαίρα από αστυνομικό, Θεόφιλος Αλεξόπουλος, μετά την επίσκεψη της οικογένειας στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, καθώς προσήλθε στο γραφείο του Α’ τακτικού ανακριτή Θεσσαλονίκης, που χειρίζεται την υπόθεση, για να δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής

«Ήταν μια βολή εξουδετέρωσης. Aπό πίσω στο κεφάλι. Θα χρειαστεί να μελετήσουμε τα στοιχεία της δικογραφίας. Την Παρασκευή ενημερώθηκα θα υπάρχει έκθεση. Η σκέψη μας αυτή τη στιγμή είναι στον Κώστα, περιμένουμε ένα θαύμα» δήλωσε ο κ. Αλεξόπουλος. Εξάλλου, ο δικηγόρος και χθες είχε δηλώσει ότι “το αφήγημα της αστυνομίας καταρρέει από τα ίδια τα περιστατικά. Πρόκειται για μία ευθεία βολή από πίσω, από το άτομο, το οποίο το καταδιώκει”

Επίσης, οι ισχυρισμοί της αστυνομίας καταρρέουν και από βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας. Υπενθυμίζεται ότι η ανακοίνωση της αστυνομίας ανέφερε ότι ο 16χρονος «επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙΑΣ», κάτι που δεν προκύπτει από τα συγκεκριμένα πλάνα.

«Όταν υπάρχει μόνο μία ανακοίνωση της Αστυνομίας, στην οποία αναφέρεται ότι υπάρχει δήθεν προσπάθεια εμβολισμού της μηχανής των αστυνομικών και δεν αναφέρεται καν ο τρόπος. ο λόγος και το γεγονός ότι το παιδί τραυματίστηκε συνέπεια πυροβολισμού, αυτό και μόνο σημαίνει συγκάλυψη», είπε ο δικηγορος.

Επίσης, ο δικηγόρος του 16χρονου δήλωσε ότι «Εμείς δεν είμαστε εδώ για να καλέσουμε σε κινητοποιήσεις, αυτοί που προκαλούν (επεισόδια) δεν αναφέρονται στο περιστατικό αλλά στην απόπειρα συγκάλυψης από την ΕΛ.ΑΣ., αυτοί δεν καταδικάζουν.