19 Απριλίου, 2024

Απτόητος ο Μπακογιάννης για Μεγάλο Περίπατο: Θα μπουν πλατάνια

Σχετικά άρθρα

Κοινοποίηση

Μπακογιάννης: Αποφασισμένος είναι ο Κώστας Μπακογιάννης, που μπορεί να μην του βγήκε ο Μεγάλος Περίπατος, συνεχίζει όμως με τον Μεγάλο Περίπατο 2!

Συνεχίζει απτόητος τα… πιλοτικά του προγράμματα ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, που αφού είδε ότι τελικά δεν βγήκε ο δαπανηρότατος Μεγάλος Περίπατος, επιμένει με νέες παρεμβάσεις ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ -λες και είναι στραγάλια-, αυτή τη φορά στην Πανεπιστημίου.

Μετά τις κοστοβόρες περίφημες ζαρντινιέρες που «στόλισαν» τον Μεγάλο Περίπατο εν μέσω πανδημίας, σειρά έχει τώρα ανάπλαση της πιο κεντρικής οδικής αρτηρίας της πρωτεύουσας, που σύμφωνα με τον δήμαρχο Αθηναίων θα προσφέρει επιπλέον 19.360 τ.μ. «αισθητικά αναβαθμισμένου δημόσιου χώρου».

Όπως είπε σήμερα μιλώντας στο Mega ο Κ. Μπακογιάννης, οι φοίνικες θα φύγουν από την Πανεπιστημίου και θα μπουν σε γειτονιές, ενώ από την Ομόνοια μέχρι το Σύνταγμα θα φυτευτούν 82 συνολικά πλατάνια!

Ο δήμαρχος είπε επίσης πως οι λωρίδες στη Πανεπιστημίου θα παραμείνουν ως έχουν και πως τα νέα έργα δεν θα επηρεάσουν την κυκλοφορία. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η κίνηση δεν σχετίζεται με τις παρεμβάσεις στη Πανεπιστημίου και στους δρόμους του Περιπάτου.

Ακόμη, για το άγαλμα της Κάλλας που προκάλεσε αντιδράσεις, είπε πως δεν είναι δυνατόν να αρέσει σε όλους, αλλά τιμά τη μνήμη της Μαρίας Κάλλας, δηλώνοντας: «δεν έχω δει ένα άγαλμα που να μοιάζει ακριβώς με έναν άνθρωπο».

Σάλος στα social media του Δήμου Αθηναίων για τον «Μεγάλο Περίπατο 2»

Την ίδια ώρα, στη σελίδα του Δήμου Αθηναίων στο Facebook έχει ξεσπάσει κατακραυγή από αγανακτισμένους πολίτες, που βλέπουν ότι για ακόμη μία φορά θα «πληρώσουν… το μάρμαρο» ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ!

Αυτό που ακολουθεί στα σχόλια είναι η αγανάκτηση του κόσμου, που για ακόμη μια φορά θα βάλει το χέρι στην τσέπη για την πραγματοποίηση του έργου αυτού.

«Φάτε κι άλλο, από ότι βλέπουμε πάτο δεν έχετε.. πεζοδρόμια δεν υπάρχουν, οι πεζόδρομοι και το κέντρο βρωμάνε, Μπακογιάννη εδώ δεν είναι Καρπενήσι αλλά και τι έγινε, δικά σου λεφτά χαλάς;; γελοίοι»

«Όσοι έχουμε ζήσει όλη τη ζωή μας στην Αθήνα, θέλουμε την πόλη μας όπως ήταν πριν αποφασίσετε να την κάνετε Καρπενήσι.

ΕΝΑ boulevard έχουμε, αυτό της Πανεπιστημίου. Κάντε μια βόλτα να δείτε την ασύλληπτη βρομιά πάνω στα παγκάκια που αγοράσατε και τοποθετήσατε με τόση απερισκεψία. Για την κάνναβη στα πανάκριβα παρτέρια δεν θα πω επειδή θα μακρύνει η συζήτηση. Δεν σας ψηφίσαμε να κάνετε φαραωνικές επεμβάσεις. Την πόλη μας καθαρή θελουμε, χωρίς σπατάλες εκατομμυρίων που μαζεύτηκαν με αίμα αντιστρέφοντας τον οικονομικό κατήφορο που συνέχισαν όλοι πλην του προκατόχου σας.
Δεν είναι που μας έχετε κάνει να ντρεπόμαστε για την εμπιστοσύνη που σας δείξαμε αλλά που δεν σας νοιάζει τελικά για τους πολίτες.»

«κ αν δεν πετυχει…δεν χαθηκε ο κοσμος. ..θα βγει ο δημαρχος και θα κανει δηλωσεις/διαπιστωσης της αποτυχιας του.»

«Τρέμω στην ιδέα του πόσο θα στοιχίσει το καθε δέντρο, κρίνοντας από τις τιμές των ψευδόπιπεριών»

Πηγή: rosa.gr