Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΝΕΑ η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής που ύστερα από έξι χρόνια στο τιμόνι διεκδικεί εκ νέου την προεδρία του κόμματος, ανέφερε ότι «κάναμε τον κόσμο να νοσταλγεί και όχι να βρίζει το ΠΑΣΟΚ»
Και ξεκαθάρισε πως «το ΠΑΣΟΚ «θα είχε πνιγεί υπερχρεωμένο υπό το βάρος των επιθέσεων και των συκοφαντιών από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ» και πως η ίδια πήρε «τα ρίσκα και το κόστος για την αναγκαία υπέρβαση (…). Χαίρομαι όμως όταν αυτοί που τα έλεγαν εμφανίζονται, έστω και όψιμα, έστω και για ψηφοθηρικούς λόγους, υπερασπιστές του. Όμως δεν μπορώ να μην αναδείξω ότι οι ίδιοι άνθρωποι που πυροβολούσαν το ΠΑΣΟΚ, σήμερα πυροβολούν το Κίνημα Αλλαγής».
Η Φώφη Γεννηματά άφησε σαφείς αιχμές για τους συνυποψηφίους της, λέγοντας πως «κανείς δεν θα συνεχίσει να πορεύεται κρυπτόμενος» και στην συνέχεια πρόσθεσε (σ.σ.: φωτογραφίζοντας τον Ανδρέας Λοβέρδο) ότι:
«δεν είναι αποδεκτό υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος να αντιπολιτεύεται το κόμμα του και όχι την κυβέρνηση Μητσοτάκη». «Κανείς δεν ξεγελάει τον κόσμο της παράταξης».
Ενώ δεν μπαίνει στη συζήτηση ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝ.ΑΛ: «Όποιος θέλει να το συζητήσουμε να έρθει στη Χαριλάου Τρικούπη, στο σπίτι μου, εγώ δεν έφυγα ποτέ».
Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μάλιστα, έθεσε ξεκάθαρα θέμα πολιτικού διακυβεύματος, λέγοντας πως «η μετατροπή της παράταξης σε πολιτικό παράρτημα άλλων κομμάτων θα μας οδηγήσει στη διάσπαση και την παρακμή». Άσκησε, παράλληλα, σκληρή κριτική τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Αλέξη Τσίπρα, μιλώντας για τις «κεντρώες αυταπάτες» του πρώτου και τον «τυχοδιωκτισμό» του δεύτερου.
«Πρόκειται για τυχοδιωκτισμό. Νομίζουν ότι θα κερδίσουν κάτι μιμούμενοι τα χρώματα και τα συνθήματά μας. Μάταιο. Απλά εκτίθενται. Δείχνουν την πολιτική τους φτώχεια. Γιατί αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα, τις πολιτικές και το έργο μας. Τσίπρας και Μητσοτάκης συμπορεύονται στον μιμητισμό, όπως έκαναν και με τις αποστασίες», ανέφερε, μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά.
Οξύτατη εσωκομματική αντιπαράθεση
Σε οξύτατη εσωκομματική αντιπαράθεση φαίνεται ότι θα εξελιχθεί η διαδικασία εκλογής ηγεσίας στο Κίνημα Αλλαγής, που θα ολοκληρωθεί, το αργότερο, εντός του φετινού Δεκεμβρίου.
Η αλήθεια είναι ότι και οι τέσσερις υποψήφιοι για την ηγεσία -η Φώφη Γεννηματά και οι Ανδρέας Λοβέρδος, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Καστανίδης- θεωρούν καθοριστικής σημασίας αυτή την εσωκομματική αναμέτρηση.
Οι επιτελείς τους, για παράδειγμα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο διάσπασης ή διάλυσης του κόμματος, στην περίπτωση που ο νικητής δεν καταφέρει να κρατήσει ενωμένα τα… τιμάρια του μονοψήφιου εκλογικού ποσοστού του 8% – «βρισκόμαστε ωστόσο στην στιγμή που η πραγματική κεντροαριστερά μπορεί να ανακάμψει και στη χώρα μας», υποστηρίζει άνθρωπος που, πάντως, κρατά μικρό καλάθι για τις άμεσες επιδόσεις του ΚΙΝ.ΑΛ., με όποιον αρχηγό στο τιμόνι.